top of page

BEMUTATKOZIK AZ ONLINE PSZICHOLÓGUS

Magamról: Pályafutásomat nem pszichológusként kezdtem. Sokat dolgoztam multinacionális vállalatoknál, majd pár évig kipróbáltam az állami szférát is. Több mint 8 évig voltam vezetői pozícióban. Az élet mélyebb értelmét keresve döntöttem amellett, hogy segítői hivatást választok magamnak. 

Pszichológusként fontos számomra, hogy az elméleti/kutatói, és a

gyakorlati pszichológiában egyaránt otthonosan mozogjak.

Számos tudományos kutatásban történő részvételem, munkám

során kizárólag klinikailag-igazolt, kutatásokkal alátámasztott technikákat alkalmazok. Ezért is alkalmazom a világ egyik leghatékonyabb terápiás eljárását a CBT-t (kognitív viselkedés terápiát)!

Szakmai adatok /Végzettségek: 

Okleveles pszichológus
Képzésben levő pár- és családterapeuta
Képzésben levő CBT terapeuta 
Képzésben levő Sorsanalitikus Tanácsadó

Segítek megtanulni alkalmazkodni a változó körülményekhez!

Parti Benedek.webp

Természetes gyógymód az elme számára: A Kognitív Viselkedésterápia az online pszichológus eszköztárában

A kognitív viselkedésterápia (KVT) egy izgalmas és hatékony módszer, amely segít az embereknek megbirkózni a mentális egészség kihívásaival. Ez a terápiás megközelítés nemcsak hogy megértem a gondolataink és érzéseink összefüggéseit, de gyakorlati eszközöket is nyújt a változáshoz és a fejlődéshez. Ismerjük meg közelebbről, hogy mi teszi ezt a módszert olyan különlegessé, és hogyan segíthet az élet minden területén.

A KVT alapelvei egyszerűek, mégis rendkívül hatékonyak. Ez a terápiás megközelítés arra összpontosít, hogy hogyan befolyásolják a gondolataink és érzéseink viselkedésünket és élményeinket. A terapeuta segít az egyénnek azonosítani és megérteni a negatív gondolatokat és hiedelmeket, amelyek hajlamosak problémákat okozni az élet különböző területein.

 

Az online pszichológia alapja

Az egyik fő előnye a KVT-nek az, hogy rövid távú terápia lehet, amely gyakran hatékonyabb, mint hosszabb távú terápiás módszerek. Az emberek gyakran már néhány ülés után érezhetik a javulást és képesek lehetnek kezelni a problémáikat.

Egy másik fontos előnye ennek a módszernek az, hogy az emberek megtanulják, hogyan alkalmazzák azokat az eszközöket és technikákat, amelyek segítenek nekik kezelni az élet különböző helyzeteit és kihívásait. Ezek az új készségek hosszú távon is segíthetnek az embereknek fenntartani a mentális egészségüket és jólétüket.

A KVT alkalmazása sokféle mentális egészségügyi problémára kiterjed, ideértve a depressziót, az szorongást, a pánikbetegséget, a PTSD-t és még sok mást. Az eredmények sok esetben lenyűgözőek lehetnek, és az emberek új életminőséget tapasztalhatnak a terápia során.

Összességében a kognitív viselkedésterápia rendkívül előnyös és hatékony eszköz lehet azoknak, akik küzdenek a mentális egészségükkel kapcsolatos kihívásokkal. A módszer gyakorlatias megközelítése és a rövid távú eredmények lehetővé teszik az emberek számára, hogy gyorsan javulást tapasztaljanak és új készségeket sajátítsanak el az életük jobbá tételéhez.

A KVT alkalmazása előnyös lehet a mindennapi élet különböző területein is. Például segíthet az embereknek kezelni a stresszt és az érzelmi nehézségeket a munkahelyi környezetben, javíthatja az emberi kapcsolatokat és segíthet az önértékelés és az önbizalom növelésében.

Az egyik kulcsfontosságú előnye ennek a terápiás megközelítésnek az, hogy az emberek megtanulnak önállóan kezelni a nehézségeiket anélkül, hogy folyamatosan a terapeuta segítségére lennének szorulva. Ez nemcsak függetlenséget és önirányítást eredményez, hanem az emberek hosszú távon is hatékonyabban tudnak megküzdeni az élet kihívásaival.

Emellett a KVT gyakran kombinálható más terápiás módszerekkel, például gyógyszerekkel vagy más típusú pszichoterápiával, ami további előnyöket jelenthet az emberek számára a mentális egészségük javítása érdekében.

Végül, fontos megjegyezni, hogy bár a KVT számos előnnyel járhat, nem mindenki számára lehet a legmegfelelőbb megoldás. Fontos, hogy mindenki számára egyéni terápiás megközelítést találjanak, amely a leginkább megfelel az egyén egyedi szükségleteinek és körülményeinek.

Összességében a kognitív viselkedésterápia számos előnnyel járhat az emberek mentális egészsége és jóléte szempontjából. Hatékony módszer lehet a mentális egészségügyi problémák kezelésére és az életminőség javítására, és az embereknek segíthet abban, hogy megtanulják kezelni az élet különböző kihívásait és nehézségeit.A KVT terápia sokak számára jelent megkönnyebbülést a mindennapi életük során. A legfontosabb előnyei közé tartozik az, hogy segít az embereknek az önfelfedezésben és az önismeret fejlesztésében, mely kulcsfontosságú a mentális egészség megőrzése szempontjából. A terápia során az egyén megismeri saját gondolatait, érzéseit és viselkedési mintáit, így képes hatékonyabban kezelni azokat a kihívásokat, amelyekkel szembe kell néznie az élet során.

Egy másik kiemelkedő előnye a KVT-nek az, hogy gyakran kifejezetten strukturált és célirányos. A terapeuta és a kliens közösen dolgoznak azon, hogy meghatározzák a konkrét célokat és terápiás tervet, ami lehetővé teszi a hatékonyabb és célzottabb munkát az adott problémák megoldása érdekében.

Emellett a KVT könnyen alkalmazkodik az egyén egyedi igényeihez és körülményeihez. Nem csak az általános mentális egészségügyi problémák kezelésére alkalmazható, hanem segítséget nyújthat olyan specifikus területeken is, mint például a krónikus fájdalom, az alvászavarok vagy az étkezési zavarok.

Összességében a kognitív viselkedésterápia sokszínű és hatékony eszköz lehet az emberek számára a mentális egészségük javításában és a jobb életminőség elérésében. A módszer strukturált és célirányos megközelítése, valamint az egyén egyedi igényeire való alkalmazkodása révén lehetővé teszi az embereknek, hogy hatékonyan kezeljék az élet kihívásait és elérjék a számukra fontos célokat.

Ezen túlmenően a KVT gyakran lehetőséget ad arra is, hogy az emberek megváltoztassák azokat a káros mintákat és hiedelmeket, amelyek hosszú ideje hátráltathatták őket. Azáltal, hogy az egyén felismeri és megváltoztatja ezeket a negatív gondolkodási mintákat, lehetőséget teremthet a pozitív változásra és az élettel való elégedettség növelésére.

Fontos kiemelni, hogy a KVT nem csak a problémák kezeléséről szól, hanem az erőforrások felismeréséről és felhasználásáról is. A terápia során az emberek megtanulnak hatékonyan kezelni az érzelmeiket, megoldani a konfliktusokat és kihasználni az erőforrásaikat, hogy sikeresen navigáljanak az élet különböző területein.

Végül, a KVT lehetőséget ad az embereknek arra is, hogy jobban megértsék és elfogadják önmagukat, valamint másokat is. Az empátia és az önmagunk és mások elfogadása olyan kulcsfontosságú készségek, amelyek hozzájárulnak az egészséges kapcsolatokhoz és az élettel való teljesebb, boldogabb kapcsolathoz.

Összességében a kognitív viselkedésterápia rendkívül sokoldalú és hatékony eszköz lehet az emberek számára a mentális egészségük javításában és az életminőségük növelésében. A módszer strukturált megközelítése, célirányossága és az egyén egyedi igényeire való alkalmazkodása révén segíthet az embereknek abban, hogy hatékonyan kezeljék az élet kihívásait és elérjék a számukra fontos célokat.

bottom of page